nieuws

VERSLAG: De Weerelt - De Boerekes (4-8)

Goededag beste vrienden,

Met een fiks glas Sprite in de hand en een ultrakater from hell in het hoofd sla ik hier de eerste toetsen aan. Geen ideale omstandigheden dus, temeer daar heel ons appartement gigantisch hard stinkt naar sardiennnekes. Eerlijksheidshalve dien ik te bekennen dat ondergetekende meer dan deels schuld heeft aan deze eerder onaangename odeur. Gisteren zijn de Koene, de Larry en de Nina hier immers sardiennekes komen bikselen en toen ik deze morgen zo zat als nen bever thuiskwam en zei aan mijn geliefde vrouw: “Ow maat, da stinkt hier nog altijd naar die fucking sardiennekes!” repliceerde zij als volgt op vermanende toon: “Ja, ni moeilijk aangezien ge gisteren vergeten zijt de vuilzak buiten te zetten toen ge op stap ging!”. Inderdaad en daarop kan ik maar 1 ding zeggen: Verschoning!

Dit gezegd zijnde richt ik mij tot de orde van de dag, zijnde een dot van een alliteratie: De Boerekes uit Betekom. We moeten het onszelf nageven, we zijn er dus met brio in geslaagd om het de Boerekes echt moeilijk te maken! Helaas alleen in de aanloop naar de wedstrijd… Onze schitterende resultaten in de voorgaande wedstrijden waren de mannen immers niet ontgaan. Sterker nog, na de match is gebleken dat zij deze zever in pakskes die moet doorgaan voor een wedstrijdverslag daadwerkelijk lezen met als gevolg dat ze dus niet volledig gerust waren in de verplaatsing naar de Rijschoolstraat.

De Boerekes zouden de Boerekes niet zijn indien ze met minder dan 9 man naar Leuven zouden afzakken. Zodus kregen we een 90-vingerige tegenstander inclusief alle vedetten zoals daar zijn hun vaste keeper, “den Dessel”, “den Bramme” en “Gieleke”. In vergelijking met vorig jaar was “Gieleke” echter “Giel” geworden en dan heb ik het niet alleen over zijn lengte maar ook over zijn voetbalkwaliteiten.

De Weerelt was eveneens op zijn sterkst. We konden zelfs voor het eerst op Bart (De Langhe) rekenen die nog eens in het land was. Enkel ondergetekende bleef aan de kant (hardnekkige liesblessure) maar dat kan bezwaarlijk een verzwakking genoemd worden.


Het dient gezegd, de vloer lag er schandalig slecht bij. Het leek eerder de habitat van een familie zandhazen te wezen dan een sportvloer. Dit was ook de scheidsrechter niet ontgaan en hij opperde zelfs (en niet onterecht) dat het eigenlijk niet verantwoord was om op zulke vloer te spelen. Zo slecht dus.

De wedstrijd dan: we begonnen sterk en wisten mits een hoog tempo en collectief stoorwerk in de beginfase enkele kansen af te dwingen. Bij de eerste beste tegenstoot dook Koene echter iets te enthousiast in de voeten van de tegenstander wat mede door de spekgladde zandvloer resulteerde in een terechte strafschop voor de bezoekers, dewelke staalhard in de kruising werd gejaagd. Nog geen 5 minuten later een nieuwe uitbraak van de Boerekes, prachtig afgewerkt met een halve volley in diezelfde winkelhaak (0-2). Niet meteen een ideaal scenario om de waarschijnlijk beste ploeg van het FROS aan banden te leggen. De Weerelt dus al meteen op achtervolgen aangewezen en dat hadden we dit seizoen nog niet meegemaakt. Wat volgde was een zeer aantrekkelijk potje zaalvoetbal met een verschroeiend tempo, mooie combinaties, verbeten duels, kansen aan beide zijden en ook nog 2 doelpunten. Eerst was er de aansluitingstreffer van wie anders dan Larry die tussen 3 Boerekes toch nog wist te scoren en tegen het einde van de eerste helft de 1-3 na een prachtige aanval van de bezoekers.

Na de welkome rust was de opdracht duidelijk: de Boerekes onder zoveel mogelijk druk zetten en een nieuwe vroege tegengoal ten stelligste vermijden. Een opdracht die helaas niet bepaald volbracht werd aangezien er na vijf minuten een 1-5 stand viel te bespeuren op het scorebord. Eerst een ingestudeerde corner en vervolgens een razendsnelle uitbraak die uiteindelijk in de rebound werd afgerond. De Boerekes speelden nu vanuit een zetel, namen wat gas terug en richtten zich voornamelijk op het controleren van de partij. Toch wist de Weerelt redelijk snel te milderen via opnieuw Larry en even later kwamen we zelfs even terug in de wedstrijd toen Pieter er 3-5 van maakte. Opnieuw sloegen de Boerekes keihard toe met 2 goals op korte tijd via alweer een hoekschop en een mooi geplaatste vrije trap. Dit alles tot grote frustratie van de Larry en dat heeft iedereen geweten. Aftrap voor De Weerelt na de 3-7 en meteen een atoomschot vanop de middellijn los in het dak van het vijandige doel. De doelman die een zeer goede wedstrijd speelde, was er niet goed van. In het slot van de wedstrijd legden de bezoekers met een vrije trap door de muur de 4-8 eindstand vast.

Conclusie: een zeer genietbare wedstrijd van een hoog niveau die verdiend werd gewonnen door de Boerekes. Als we in de terugronde iets willen rapen, zullen we vooral moeten opletten voor de stilstaande fases. Zo hebben we in deze wedstrijd immers vijf van de acht doelpunten geïncasseerd.

Proficiat nog aan de Boerekes en hopelijk kunnen we jullie aan het eind van het seizoen voor de derde opeenvolgende keer vergezellen naar een hogere reeks.

De ploeg: Koene, Sam, Bart V, Pieter (1), Stijn, Kjel, Larry (3), Bart D

Gegroet!

Jemme