nieuws

VERSLAG: De Weerelt - De Flint (12-4)

Goededag,

Met het verslag van de Boerekes in het achterhoofd waren we niet al te gerust in de komst van De Flint naar de Rijschoolstraat. Als de Boerekes er “zuiver minivoetballend gezien” hun meerdere in erkenden, aan wat voor een ploeg mochten we ons dan in hemelsnaam verwachten.
Onze vrees nam niet bepaald af toen Larry wist te vertellen dat er 2 spelers van 2de nationale in de Flintse rangen vertoefden waaronder hun doelman. Nochtans liet deze geen al te sterke indruk. Zo loste hij al snel een houdbaar schot en dat moet je niet doen met een vervaarlijk heerschap als Larry in de buurt. Inleggertje en 1-1 op het bord. Even daarvoor had De Flint immers de score geopend na een fraaie tegenaanval. We speelden niet slecht, er werden redelijk wat kansen bijeen gevoetbald maar scoren lukte niet. De bezoekers waren daarentegen wel zeer koelbloedig voor doel. Via razendsnelle uitbraken wisten ze in die eerste helft nog 3 keer te scoren ondermeer via een magistrale lob.
De Weerelt in zak en as, na 20 minuten 1-4 achter tegen een sterke counterploeg is niet meteen een benijdenswaardige tussenstand.
Ik denk niet dat iemand had kunnen voorspellen wat er dan nog allemaal zou gebeuren. Nog in die eerste helft wisten we de achterstand ongedaan te maken via 2 frommelgoals (het mag ook eens meezitten) en een mooi uitgespeelde vrije trap: rusten met 4-4 en een mentale voorsprong.

De tweede helft was bij mijn weten de beste helft die we ooit gespeeld hebben en dat heeft De Flint geweten. Nochtans bleef de 5-4 een tijdje uit maar eens op voorsprong was er geen houden meer aan. Een totaal ontketend De Weerelt blies de bezoekers gewoon weg. Er werd weinig tot niets weggegeven, er werd gecombineerd dat het een lieve lust was maar bovenal werd er uiterst vlot afgewerkt. In een kleine 20 minuten scoorden we nog maar liefst 7 keer en dat tegen een ploeg die tot dan toe maximaal 6 doelpunten had geïncasseerd in een hele wedstrijd. Bij die 7 doelpunten zaten er dan ook nog enkele pareltjes. Het mooiste doelpunt kwam tot stand nadat een aanval via 4 ééntijdsbaltoetsen van evenveel verschillende spelers strandde in het bezoekende net. Daarnaast verkreeg Sam weer een beurt bij An door 3 keer te scoren waaronder opnieuw een botsende bal die hij met links in één tijd vanop de eigen helft in het lege doel wist te deponeren. Misschien eens een patent aanvragen Sam? De andere man in vorm, Kjel, schreef ook weer enkele beauties achter zijn naam. Ik weet niet hoe hij het doet maar als geen ander kan hij zonder aanloop en met een minimale beenzwaai een bal keihard binnen rammen. Mooi om zien!
Larry was naar eigen zeggen niet in zijn element en dat was 100% te wijten aan een te harde bal. Net voor de wedstrijd had Sam deze stevig laten oppompen en hij heeft het mogen horen. Desondanks wist Larry de netten toch weer tweemaal bol te zetten. Daarnaast speelden ook Pieter, Stijn en Koene een dijk van een wedstrijd in de verdediging.

Kortom, een prachtprestatie van De Weerelt!

De ploeg: Koene, Pieter, Stijn(1), Sam(2), Kjel(4), Larry(3), Jemme(1)

De groeten!

Jemme