nieuws

VERSLAG: De Weerelt - White Stars A (9-5)

Goededag beste vrienden,

Met enige vertraging ziehier een verslagje van onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Daar ik op het werk al godganse dagen achter zo'n fucking computerscherm zit, kost het me nogal wat moeite om in mijn vrije tijd mijn notoire bibberogen nog verder te beschadigen, tenzij het gaat om het surfen der porno of de 'Antwerpsupporter Online' natuurlijk.

Na onze eerste wedstrijd in en tegen RB Aarschot (2-11!) kwam er meteen een eerste grote waardemeter op bezoek, namelijk White Stars A, dewelke vorig seizoen mooi derde eindigden en op een haar na de promotie misten. Een te duchten tegenstander dus. Doch met onze stevige thuisreputatie -3 nederlagen en 1 gelijkspel in 2 seizoenen- in het achterhoofd was er op voorhand geen reden tot paniek in de Weereltrangen. Bovendien konden we met ons sterkste ploeg aantreden.

Dat vertrouwen kreeg echter een lichte knauw toen we druppelsgewijs de Rijschooltempel betraden. Toen de eerste Weereltspeler omstreeks 21u30 arriveerde, bleek de voltallige White Stars-selectie (Boerekesgewijs 9 man sterk!) reeds geheel in outfit gehesen, onderwijl showkes en trucskes placerend dat het niet meer normaal was. We waren allemaal stevig onder de indruk van de mannen hun technisch vermogen behalve Larry maar die man kan dan ook een bal zonder verpinken op zijn rug laten botsen.

Het dient gezegd, de White Stars hadden hun naam allerminst gestolen. Van sterallures waren ze immers stuk voor stuk danig voorzien. Het zou me geenszins verbazen dat ze rechtstreeks van het kapsalon naar de Rijschool waren afgezakt. Vermoedelijk worden zij bovendien behoorlijk gesponsord door L´Oreal Studio Line Wet Look Styling Gel Extreme Strength of een derivaat daarvan. Naast de gel vierden de opgetrokken kousen alsook diverse enkel-, arm- en halsbandjes hoogtij in de bezoekende uitrusting.

De wedstrijd zelve nu. Net als vorige week schoten we uit de startblokken gelijk damlustige bevers die net een portie vers eikenhout in het vizier hebben gekregen. Binnen de 5 minuten stond het 2-0, eerst door mezelve dankzij hoog stoorwerk van Larry, even later een gelijkaardig doelpunt waarbij de rollen van aangever en afwerker werden omgedraaid. Onze vreugdekreten waren nog niet koud of de White Stars milderden via een vakkundige dubbelpas. Vervolgens 3 grote kansen op rij voor Kjel maar de paal en 2 uitstekende tussenkomsten van hun doelman voorkwamen een grotere voorsprong. Enkele minuten later stonden de bordjes weer gelijk. Het ging zeer hard in die eerste helft: een verschroeiend tempo, stevig op en neer en 2 ploegen die met wijdopen vizier voor de overwinning gingen. Nog voor het kwartier maakte Larry zijn 2de van de avond (3-2) maar ook nu kwamen de White Stars langszij. We bleven echter strijden voor elke bal en Bart maakte er 4-3 van doch eens temeer vocht de tegenstander terug. Sterker nog, even later stond er voor het eerst een bezoekende voorsprong op het bord (4-5) na een mooie individuele actie. We kregen het zeer moeilijk maar gelukkig hield een weer sterk keepende Koene ons in die fase recht en met de rust in zicht schudde opnieuw Bart nog een puntertje uit zijn voeten: 5-5 na een geweldige eerste helft van beide ploegen.

Na 5 zeer welkome pauzeminuten gingen de White Stars furieus van start met dadelijk 2 grote kansen die gelukkig voor ons de nek werden omgewrongen. Gaandeweg nam de Weerelt de wedstrijd echter in handen en Sam vertaalde het overwicht in een doelpunt door een slechte pas van de doelman mooi in één tijd binnen te leggen. De spanning steeg ten top. De White Stars konden enkel nog dreigen via een vrije trap maar Koene bracht schitterend redding. We waren maar wat blij toen Kjel er met een vlam in de winkelhaak 7-5 van maakte. Met nog 5 minuten op de klok besloten de White Stars alles op alles te zetten door hun keeper te vervangen door een veldspeler. Een maat voor niets echter aangezien Larry al vrij snel profiteerde en beheerst in het lege doel wist te besluiten. Vlak voor affluiten bekroonde Kjel zijn prestatie door in de rebound de 9-5 eindstand vast te leggen. Voorwaar een schitterende collectieve prestatie (ook Stijn en Pieter speelden een dijk van een wedstrijd in de verdediging) van de Weerelt en we mogen meer dan trots zijn op dit resultaat tegen een technisch superieure ploeg.

Na de wedstrijd vond er trouwens nog een hoogst merkwaardig incident plaats. De afgevaardigde van de White Stars kon de nederlaag blijkbaar minder goed verkroppen dan de spelers en trachtte een sportieve wedstrijd alsnog te vergallen. En hoe??? Hij eiste dat op het wedstrijdblad melding werd gemaakt van een nalatigheid van onzentwege. Wat was er nu gebeurd? Tijdens de rust hadden wij in alle opwinding per ongeluk de voor de bezoekers bestemde fles water soldaat gemaakt. Wij hadden er totaal geen erg in en er is ook niemand van de White Stars komen vragen achter water. Niet moeilijk ook daar ze een volgepropte frigobox hadden meegezeuld groot genoeg om het hele FROS van water te voorzien. Dit is natuurlijk geen excuus, we verontschuldigden ons dan ook en boden de man alsnog een fles water alsook een pint aan. De dwaze persoon wilde hier echter niets van weten en vervolgde zijn zielige klaagzang. De scheidsrechter (Galad), die de wedstrijd in zeer goede banen had geleid, fronste de wenkbrauwen bij het aanhoren van zoveel onzin. Nina deed nog een ultieme diplomatieke poging: Maar meneer, wij zijn toch mensen ondereen, ge kon tijdens de wedstrijd toch gewoon vragen achter die fles? Dwaze afgevaardigde: Nee, dat is mijn taak niet! Wij moeten die fles aangeboden krijgen!!!

Alsof dat nog niet zielig genoeg was, werd hij prompt bijgetreden door een vrouw uit de White Stars-entourage (vermoedelijk de kapster): Tja, als ge in derde wilt spelen, moet ge de regels maar kennen!!!. Gelukkig maar dat we in tweede spelen

Op het wedstrijdblad pronkt er nu dus een stukje proza met als centraal personage een fles water. We mogen ons dus aan een boete verwachten. Ge moogt er fier op zijn paljas!

Toen bleek dat het om amper 6 euro ging, hebben we nog eens hard gelachen.

Tot slot nog de ploeg: Koene, Stijn, Pieter, Sam (1), Bart (2), Kjel (2), Jemme (1), Larry (3).

Ziezo, dat was het weer.

Slaapwel!

Jemme