nieuws

VERSLAG: Jump Rooi-De Weerelt (3-7)


Nog geen goede wedstrijd gespeeld in 2009 zei ik de vorige keer...tot zaterdag in Huldenberg. Zoals onze voorzitter al voorspelde; ‘om daar te gaan winnen moet ge niet gewoon beter zijn maar veel beter zijn’. Nog nooit hadden we daar gewonnen, ge speelt er altijd tegen een mannetje meer. Jump Rooi weet dat perfect uit te buiten door steeds kleine foutjes te maken die nauwelijks bestraft worden. En dan krijgen wij nog het verwijt van de scheids dat we wel een beetje meer fairplay kunnen tonen: nadat een bal de zijlijn had overschreden en Sam direct terug positie innam ,met een losse veter, om zo een tegendoelpunt te vermijden.

Maar zoals ik al zei speelden we een zeer sterke wedstrijd. Sam kon al na een minuut of twee de 0-1 binnenschieten met een mooi schot in de hoek. Vervolgens herstelde Jump het evenwicht al had het al 0-2 kunnen zijn na een volley van Larry die op de paal belandde. Maar Jump kon toch tegen scoren met een vrije trap in de hoek en het werd zelfs 2-1 na een verdwaalde pas die in ons doel eindigde. Maar toen hadden Carl en co al zeker een kans of vier gekregen om De Weerelt terug op voorsprong te schieten. Hun doelman hield ons echter op één goaltje. Na de 2-1 kregen we nog een aantal mooie kansen, maar Wouter miste echter voor open doel. Hij zette zijn foutje echter snel recht. Een slimme vrije trap van Bart en Wouter tikte mooi binnen. 2-2 en rusten geblazen.

Tijdens de rust zaten we nog vol zelfvertrouwen, we wisten dat als we onze kansen zouden afmaken het wel in orde zou komen. Een koude douche volgde echter na één minuut. Een hele knappe actie en dito pas...3-2 voor Jump. De Weerelt niet van slag, integendeel, we namen vanaf toen de wedstrijd volledig in handen. Wouter frommelde de 3-3 binnen na aanhoudende druk op hun doel. Jump Rooi gaf een vermoeide indruk en De Weerelt was razend gevaarlijk in de omschakeling. Daar waar Carl in de eerste helft de kansjes liet liggen, vlogen ze er nu wel in. Hij scoorde nog drie keer en Sam ook nog een keer. Eindstand 3-7 en voor het eerst de volle buit in Huldenberg.

DW: Koen, Wouter (2), Sam (2), Bart, Carl (3) en Larry