nieuws

VERSLAG: De Weerelt-Jump Rooi (4-1)

Nog steeds geen goede match gespeeld in 2009 en ook tegen Jump Rooi helaas niet veel beterschap. Al zijn deze mannen alleszins veel beter te bekampen in Leuven dan in Huldenberg, waar we al een paar keer zwaar bestolen zijn door de scheidsrechter. Vandaag bestrafte scheidsrechter Boon echter elk foutje, wat tot grote ergernis leidde bij onze tegenstander. En zelfs op het einde tot een rode kaart. Voor en na de match vallen de mannen van Jump Rooi best mee maar op het plein zijn ze allerminst sympathiek en werken ze hun frustratie steeds uit op onze ledematen. Getuige de speler die na zijn rode kaart langs de lijn bleef roepen en tieren waarbij kreten te noteren vielen als \"Stampt ze neer!!!!\", \"Harder, harder!!!\" of \"Pakt ze!!!\" Erg zielig.


Wij hadden acht spelers op het wedstrijdblad staan, maar slechts vijf echt fitte. Pieter en Larry waren ziek en Jemme kwam op het laatste moment nog Carl vervangen.

Jump zette daar ook maar vijf spelers tegenover en gaf niet de indruk dat ze erg in hun kansen geloofden.

Nochtans kwamen we in de beginfase goed weg met dank aan Benki en de paal. Na die blitzstart van Jump Rooi namen we de wedstrijd in handen en volgden de kansen. Maar een goede doelman en een secure verdediging hielden de nul lang op het bord. Een schot van Wouter zorgde dan toch voor de 1-0. Even later rondde Bart een mooie combinatie simpel af. Aan de andere kant was er weinig te zien maar als ze uitbraken op de counter waren ze wel razend gevaarlijk en daar konden zowel Benki als wederom de paal van meespreken. De 2-1 viel dan toch. Hun beste man maakte een gevaarlijke actie, die in eerste instantie nog werd afgeweerd, een goed gevolgde tweede man kon echter simpel binnentikken. Met deze stand gingen we rusten.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Het bleef heel lang 2-1, maar weer Wouter schoot de bevrijdende 3-1 op het bord. Even later maakte Bart er met een hele knappe lob nog 4-1 van.

De drie punten binnen, maar het mag duidelijk zijn dat we dringend uit een ander vaatje moeten beginnen tappen. Beginnend over twee weken in Huldenberg tegen dezelfde ploeg, al kunnen ze thuis altijd wel ietsje meer.

DW: Benki, Sam, Pieter, Wouter(2), Bart(2), Jemme, Bas en Larry