nieuws

VERSLAG: Spartak Splendor-De Weerelt (2-6)

Nu de Jemme in Amerika vertoeft voor een fotoshoot met Spongebob Squarepants en andere Hollywoodsterren moet ik het wedstrijdverslag voor mijn rekening nemen.

De eerste echte belangrijke wedstrijd stond maandag op het programma. We moesten het opnemen tegen het sterke Spartak Splendor, een ploeg die al drie jaar onze wegen kruist en waar we het traditioneel moeilijk tegen hebben. Hun ultra-defensieve spel ligt ons normaal gezien niet. Maar we speelden een dijk van een wedstrijd en gaven onze tegenstander geen moment het gevoel dat er iets te rapen viel tegen ons.

We domineerden de eerste tien minuten zonder echt grote kansen te versieren totdat Stijn de ban brak met een verschroeiend afstandschot. Hun doelman kansloos en 0-1. Nu moest Spartak laten zien dat ze zelf ook het spel kunnen maken. Dit lukte hun maar moeilijk en na slecht uitverdedigen stond de 0-2 op het bord. Dit was tevens de ruststand. We hadden de wedstrijd eigenlijk volledig onder controle, want Spartak bleef maar controlevoetbal spelen zonder echt gevaarlijk te zijn.
De tweede helft was nog maar net begonnen en de 0-3 was een feit, na goed stoorwerk van Bart kreeg hij de bal nog tot bij Larry, hij wipte hem over de doelman en Bart rondde beheerst af.
Toen schoot Spartak wakker en wij vielen een beetje in slaap en na dom balverlies was Koen kansloos en werd het 1-3. Ons antwoord bleef echter niet uit, twee minuten later alweer Stijn met een pegel 1-4. Spartak maakte nog 2-4. Maar na een mooie combinatie tussen Kjel en Sam tikte deze laatste de 2-5 tegen de netten. Voor het slotakkoord zorgden Larry en Pieter, na twee hakjes op rij puntte Larry hem in de winkelhaak. De 2-6 was ook de eindstand.

Een oververdiende overwinning, na een collectief sterke prestatie. En dus ook na vier matchen houden we het maximum van de punten.

Zoals Jemme het uitdrukt: “Roads?” “Where we are going we don’t need roads...”


De ploeg: Koen, Bart (1), Ferre, Kjel, Pieter, Sam (1), Stijn (2), Larry (2)