nieuws

VERSLAG: De Weerelt - Killer Beasts (4-4)

Het zou een spannende match worden als we de ranking van De Weerelt vergeleken met die van de KillerBeasts.

De massaal opgekomen suporters voelden aan hun water dat het een match op het scherpst van de snee zou worden. Wij moesten eigenlijk winnen om het gat met de Killerbeasts te dichten en de Psycho Chickens niet verder te laten weglopen.

Het uur van de waarheid...

De KillerBeasts begonnen sterk aan de wedstrijd met een hele reeks aanvallen naar het doel van Koen.Zo trapte Janssens K. voorlangs en Camps trof de paal.
Maar ook de Weerelt was heel geconcentreerd begonnen en zij profiteerden van de foutjes van de KillerBeasts.
De eerste vrije trap kon Aeregeerts nog stoppen met een beetje hulp van Kristof Janssens die de bal kon tegenhouden.De tweede keer was het wel raak.De doelman stelde zijn muur op, maar de vrije trap van Kjel verdween tegen de netten en dus was de eerste goal voor De Weerelt.
De Weerelt bleef gevaarlijk en liet aardig wat kansen liggen om de score verder uittebouwen, zo miste onder andere Larry onbegrijpelijk voor open doel.
Even later was het dan toch raak. Een prachtig doelpunt. Bastiaan, die op erg hoog niveau acteerde gisteren, haalde knap uit en de bal belandde in het dak van het doel, perfect in de kruising en zeer onverwacht. Hun erg sterke keeper had hier dan ook geen verhaal tegen.

De KillerBeasts waren tijdens de eerste helft een beetje ingedommeld en wisten van geen hout pijlen te maken. Maar wij waren ons er ten zeerste van bewust dat de match nog niet gewonnen was.

RUST: 2-0

De fysiek sterke Beasts kwamen de 2e helft veel beter in de wedstrijd! Ze combineerden beter, maar anvankelijk zonder veel gevaar te creeëren. Hier ook een pluim voor onze hele verdedigende component. Ondertussen verzuimde Bastiaan om er op de counter 3-0 van te maken.

Even later bracht de scheidsrechter de Killerbeasts terug in de wedstrijd. Van Campenhout viel aan, en besloot naast doel. Maar de scheidsrechter had een fout gezien (als ongeveer enige) en floot penalty.
Camps zette de pentalty feilloos om in een doelpunt en het geloof was terug bij onze tegenstander!
Niet veel later waren er de gebroeders Janssens die er met 2 vandoor gingen. Izzy zette voor en Yannick was goed gevolgd op de lijn en werkte af! Enkele minuten later was het weer feest voor de beasts, nu was het Yannick die zijn broer kon helpen: Kristof bracht de KillerBeasts op voorsprong! Zo gaven we op 10 minuten tijd alles uit handen, al moet het ook wel gezegd dat de Beasts ondertussen wel zeker een paar doelpuntjes verdienden.
Maar De Weerelt gaf de moed niet op en kwam terug gelijk 3-3! Een prachtig doelpunt van Pieter in de winkelhaak.
Even later keerde de wedstrijd weer volledig om nogmaals een vrije trap van Kjel die in het vijandelijke doel verdween wegens een foutje in hun muur.
Janssens deed nog verwoedde pogingen samen met Van Eylen om aanvallen op te zetten, maar het mocht niet baten.

Nog 3 minuten te spelen... Wederom kende de scheidsrechter een erg lichte fout toe, de vrije trap verdween naast Koen in doel. 4-4. Zuur voor ons want voor de derde keer dit seizoen moeten we in de slotminuten nog een gelijk spel toestaan. Al was het deze keer zeker wel verdiend voor onze tegenstander in tegenstelling tot de twee vorige keren waar we telkens nog ongelukkig 2 punten verloren in de slotminuut.

De wedstrijd was echter nog niet voorbij: Roels bediede Yannick Janssens die net voor Koen stond en kon de bal tegen de netten kon werken. Hier kwamen we goed weg, de scheidsrechter keurde het doelpunt af voor een lichte duwfout op de terug gekeerde Larry...
Dus alles in overweging genomen denk ik dat een gelijk spel zeker een terechte uitslag is al had De Weerelt de wedstrijd veel sneller op slot kunnen leggen maar komen we uiteindelijk nog goed weg in de slotminuut.


De Weerelt: Koen, Bart, Pieter (1), Wouter, Kjel (2), Bas (1), Larry

Killer Beasts: Aertgeerts, Camps (1), Janssens K. (2), Janssens Y. (1), Roels, Van Campenhout, Van Eylen

Bron: Site Killer Beasts