nieuws

VERSLAG: Kick-Off - De Weerelt (1-10)

Goededag vrienden!

Vanuit de lappenmand ziehier een verslagje van de uitwedstrijd tegen Kick-Off. De 14-3 eindstand uit de heenwedstrijd liet reeds vermoeden dat Kick-Off een ploeg is die ons goed ligt. Nochtans tellen ze enkele technisch vaardige spelers in hun rangen maar als ploeg zijn ze echt uit verband te spelen mits het tempo hoog genoeg te houden en daar heeft De Weerelt dit seizoen weinig problemen mee. Ook deze verplaatsing naar De Mol was weer een propagandawedstrijd voor het voetbal dat we sinds de thuisnederlaag tegen Spartak Splendor opdissen. Orgelpunt van de avond was de prestatie van Bastiaan die maar liefst 6 keer de netten deed trillen via 5 droge knallen en 1 inlegger na een prachtige assist van Pieter. Ook Ferre die voor de 3de keer dit seizoen de ploeg kwam depanneren, speelde een uitstekende wedstrijd met 2 fraaie goals en bovenal een geweldige assist die de openingsgoal inleidde. Onze verdediging verdient echter ook een pluim met speciale vermelding voor Benki die zich wederom een waardig vervanger voor Koen toonde en zich slechts 1 keer gewonnen diende te geven na een knap doelpunt van de uitblinker bij Kick-Off.
Toch één opmerking: als we tegen ploegen uit de top-5 willen winnen, zullen we heel wat meer discipline aan de dag moeten leggen wat betreft het invullen van de posities. Nu gebeurde het te vaak dat verdedigers in de aanval liepen en andersom. Er zal meer binnen het keurslijf geacteerd moeten worden en dat is niet vanzelfsprekend vermits we dit seizoen over heel wat polyvalente spelers beschikken maar in de topwedstrijden zal het toch moeten, zoniet wordt dit simpelweg afgestraft.
Tot slot nog vermelden dat onze scoremachine Larry zijn rentree maakte na een vervelende enkelblessure die hem meer dan 6 weken aan de kant hield en het dient gezegd, zijn optreden ging niet onopgemerkt voorbij. We fronsten al de wenkbrauwen toen Larry zichzelf en ons van zijn totale genezing trachtte te overtuigen door op het terras van de cafetaria 2 zevenmeterspurtjes te plaatsen. Dit bleek vooral heel lachwekkend en niemand was overtuigd behalve de man zelf. Toen hij het veld opkwam op het einde van de 1ste helft bleek hoezeer hij nog NIET speelklaar was. Het leek alsof er een terminale Tasmaanse emoe, waarvan de ene poot een meter korter was dan de andere, het terrein kwam opgebotst.
Dit weerhield Larry er echter geenszins van om al rondhinkelend in hoop en al 7 minuten tijd 2 doelpunten en een assist op zijn naam te schrijven. Het torinstinct is dus allerminst verdwenen!
Eindstand was dus 1-10 en alweer een geslaagde avond voor De Weerelt dat weer volop meedoet voor de 3de plaats. Niet vergeten dat Kick-Off een pluim verdiende voor de sportieve houding alsook voor de positieve (lees aanvallende) speelwijze.

De ploeg: Benki, Pieter, Bart, Wouter, Bastiaan (6), Ferre (2), Larry (2)

Groeten!

Jemme