nieuws

VERSLAG: Mykene-De Weerelt (2-13)

De Jemme zit ondertussen in Napa Valley, het wijnmekka van Californië, ik nog steeds in België. Dus wederom geen Shakespeare vandaag...maar wel een nuchtere analyse.

We wisten niet goed wat te verwachten van Mykene, de Griekse keuken en bijhorende lookmuil buiten beschouwing gelaten. Zelf waren we niet op ons sterkst, al was het maar de door het gebrek aan zuurstofreserves. Misschien was dit wel ons geluk. Van onderschatting van de tegenstander was er hierdoor geen sprake.
We gingen als een wervelwind van start. Na twee minuten Katrina-gewijs voetbal stond het al 0-2 na goals van Ferre en Larry. De nederlaag hing de Grieken, en laten we in de sfeer blijven, als het zwaard van Damocles boven het hoofd. We liepen rustig verder uit tot 0-7 na één keer Ferre, Stijn en drie maal Larry. De voetbalgoden waren ons welgezind. Toen kon Mykene de eer redden dankzij een ver schot van hun doelman, wiens talent voor het overige op vakkundige wijze werd tenietgedaan door de eigen manschappen. Larry legde er nogmaals drie in het mandje en de 1-10 ruststand was een feit.
De Mykeense atleten pakten de tweede helft slimmer aan door hun doelman meer in het spel te betrekken. Hun dreiging verdubbelde, doch de uitslag van twee maal nul is u allen welbekend. De eigen vermoeidheid, alsook de zekere overwinning, haalden het tempo uit de partij. Mykene scoorde nog één keer na een een puike combinatie. Sam trof nog drie keer raak, waarvan een fantastische lob het hoogtepunt betrof. Conclusie: er ging weinig talent schuil achter de Mykeense lookmuil. Eindstand 2-13.

De ploeg: Koen, Stijn (1), Pieter, Sam (3), Ferre (2) en Larry (7)