nieuws

VERSLAG: \'t Forum-De Weerelt(7-3) (Beker)

In de tweede ronde van den beker stond ons meteen een zware dobber te wachten. Café ’t Forum. Ongetwijfeld één van de sterkste ploegen uit het FROS. We wisten dus wel dat het een heel moeilijke wedstrijd zou worden. Ook gezien onze zware competiematch, die we nipt wonnen, in ons achterhoofd.

We begonnen zoals gewoonlijk redelijk sterk aan de match en kregen direct een paar kleine kansen. Maar waar deze er de voorbije matchen invlogen was het nu telkens net niet. Zo kwam het Forum op een 2-0 voorsprog na een mooie individuele actie van hun sterspeler en even later werd een misverstand in onze verdediging genadeloos afgestraft. Het spelbeeld kantelde ook in de richting van de thuisploeg. Maar desondanks lukte we toch de aansluitingstreffer. Ben maakte er met een mooie kap en dito schot 2-1 van. Maar vlak voor de rust legde het Forum een knappe aanval op de mat die mooi afgewerkt werd door hun laatste man. We gingen rusten met een 3-1 achterstand.

Niks verloren en wederom startten we sterk, Ben lukt vrij snel de 3-2. De Weerelt terug in de wedstrijd. Maar het duurde niet lang eer ’t Forum de kloof terug naar twee doelpunten vergrootte. Als het dan even later ook nog 5-2 werd, wederom door een mooie actie van hun kaal dribbelwonder, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Ware het niet dat’t Forum met een mannetje minder had veder gemoeten na een regelrechte aanslag van hun laatste man op de benen van Pieter. Maar de ref trok slechts geel. Helaas want zo een vuile fouten in een voor de rest overigens sportieve wedstrijd zouden strenger moeten bestraft worden. Verder werd het dan nog 6-2 en 7-2 en 7-3 .

De weerelt dus wederom in vroeg stadium uitgeschakeld, andere jaren meestal door een gebrek aan motivatie, maar deze keer op een ploeg gestoten die maandag sterker was dan ons.

DW: Benki, Bart, Pieter, Sam, Bas(1), Ben(2) en Larry