nieuws

VERSLAG: RB Aarschot - De Weerelt (2-11)

Dag beste vrienden,

Vanaf dit seizoen is het de bedoeling dat er van elke competitiewedstrijd een verslagske op het forum komt te staan. Aangezien ikzelf verantwoordelijk ben voor dit geniale plan, heb ik het natuurlijk al meteen aan mijne rekker en mag ik dankzij een duidelijke 6 tegen 1-stemming de spits afbijten.

In de marge van onze openingswedstrijd hadden er zich zaterdagnamiddag reeds belangrijke feiten voorgedaan. Omstreeks 16u werd er immers stevig geklonken op een lucratieve contractverlenging (2 jaar) met onze sponsor Café De Weerelt (Oude Markt, Leuven voor de onwetenden). Met dank aan Larry en Sam maar vooral aan Evert die namens het café een zeer mooie inspanning heeft geleverd.

Ter zake nu. Voor ons debuut in de 2de afdeling van het FROS onderging de Weereltkern 1 wijziging: Bart Delanghe, onze opportunistische dubbele meterspits versierde een mooie transfer naar Feyenoord (of was het Sparta Rotterdam) alwaar hij een jaar op uitleenbasis zijn kunnen zal tonen. We zullen hem erg missen, zo bewees hij zijn grote waarde nog door in de eindronde vorig jaar 5 van de 9 doelpunten voor zijn rekening te nemen. Voorwaar een prachtig afscheidscadeau! Gelukkig hoefden we zijn vervanger niet ver te zoeken in de persoon van Kjel Winter, een tweedegraads bloedverwant alsmede een explosieve aanvaller met stevig wat buskruit in de benen. Verder bleef iedereen op het vertrouwde nest.

De tegenstander in onze debuutwedstrijd heette RB Aarschot waarvan we wisten dat zij zich vorig jaar maar net wisten te handhaven. Aldus diende deze wedstrijd zeker gewonnen te worden indien we dit jaar enige rol van betekenis zouden willen spelen. Op Stijn na konden we onze sterkste ploeg tussen de lijnen brengen.

Toen vlak voor de aftrap bleek dat de tegenstander slechts 8 benen telde, wisten we niet goed wat denken. Tegen een man minder spelen, staat niet noodzakelijk garant voor een makkelijke avond. Dat bleek vorig seizoen nog toen we thuis onderuit gingen tegen een vierkoppig Squadra Tielt (het huidige Cormed). De Weerelt begon echter zeer goed met binnen de 5 minuten een 0-2 voorsprong als resultaat. Larry nam beide treffers voor zijn rekening en deed alzo zijn topschuttersstatuut alle eer aan. Doch binnen de minuut milderde de Reggae Boys reeds via een snelle uitbraak. Op dat moment vervoegde Bart het team. Licht beschonken (trouwreceptie) kwam hij Pieter vervangen en bij zijn eerste balcontact zag hij zijn afgeweken schot in doel belanden. Vijf minuten later opnieuw een razendsnelle tegenstoot en de Koene mocht zich een 2de keer omdraaien (2-3). Even later kwamen we goed weg toen RB Aarschot een wenkende kans liet liggen. Het draaide niet echt maar desalniettemin liepen we verder uit tot 2-5 dankzij Sam en Bart als ik me niet vergis. De Reggae Boys trapten op hun adem en konden ons enkel nog via lange ballen verontrusten, telkenmale puik gepareerd door de Koene. Met nog eens Sam en Pieter aan het kanon werd het zelfs nog 2-7. Onderwijl trof Kjel het doelhout en liet ondergetekende nog een huizenhoge kans liggen, zeer tot ongenoegen van de Larry. Verschoning hiervoor!

Tijdens de rust was er alsnog een speler bijgekomen bij de tegenstander maar vermits zijn ploegmaats zo kapot waren als nen bever bracht dit geen verandering in het spelbeeld. Integendeel, er werd nauwelijks meer iets weggegeven en er werden nog een klein dozijn kansen bijeen gevoetbald waarvan er 4 in een doelpunt resulteerden, mooi verdeeld tussen Pieter, Sam, Larry en Kjel, die ook nog eens tweemaal het kader viseerde. Alleen uw verslaggever wist niet te scoren maar dat lobke verdiende toch beter al zeg ik het zelf. Hun doelman besliste er echter anders over en speelde trouwens een erg goede wedstrijd. Eindstand: 2-11 en een zeer geslaagd debuut al moeten we natuurlijk goed beseffen dat de numerieke minderheid van de Reggae Boys in de eerste helft daar allerminst vreemd aan was.
Edoch, de eerste driepunter is binnen en verder moeten we RB Aarschot nog bedanken voor hun zeer sportieve houding. Ook de scheidsrechter, die we niet kenden, floot een erg goede wedstrijd.

Dit diende uiteraard stevig gevierd te worden en daar bood Nina haar verjaardagsfeestje in De Weerelt alle gelegenheid toe. En het was me weer een avondje. Met de Sam, Koene en de Vakke een dik uur over rukken liggen zeveren (ikke: Kende da, da ge zo geil zijt als nen bever da ge u voorneemt u 2 keer na mekaar af te sleuren maar da dienen 2de keer er nooit van komt? Sam, Koene en Vakke in koor: Ja, dat kennen we.). Na een koppel fleskes champieter en een half dozijn gin tonics muisde de Pieter er weer vanonder om een matchke te gaan kotsen, dit onder het opgewonden oog van een wel bijzonder scheef wijf . De Samme die weer den hik kreeg en de Larry die zijn kas aan het tellen was, toegezongen door mezelve op de tonen van Like A Virgin: En ze kloo-oo-oo-opt ni, gesteund door de Koene met de backing vocals: En ze klopt ni, teudedeu. Hmm, geschreven is dit lang niet zo grappig moet ik wel zeggen.
Tegen 7u ne goeie pita gaan bikselen en kapot gelachen met de Pieter dieje nog amper kon babbelen: Wa isjt jo, ik pwaat toch nowmaal!!!. Schitterend!
Tot slot hebben we tegen 8u30 de nacht nog in ware Reggae Boys-stijl afgesloten met ne stevige toeter, onderwijl bleitend vant lachen met de Me, Myself & Irene: "C'mon Charlie, those kids dicks are bigger than them sausages!" of "What the fuck is that mother fucking elektron doing there???!!!".

Jaja, het was weer een goed dagske!

Tot slot nog de ploeg: Koene, Pieter (2), Sam (3), Bart (2), Larry (3), Jemme, Kjel (1)

Tot de volgende!

Jemme