nieuws

VERSLAG: De Weerelt-Real Kessel-lo (12-4)

Na het logische verlies tegen De Boerekes, die nu al op een derde titel op rij afstevenen, en onze pijnlijke wanprestatie tegen Jump Rooi waren we gebrand op een goede prestatie.

Real Kessel-Lo was een niet te duchten tegenstander. Dat bleek al snel, want de 0-1 ontsierde reeds na een paar minuten het, ditmaal fictieve, bord. Maar geen man over boord want een niet veel later hadden we de achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong. ‘Hoe speelden jullie dat klaar?’, zie ik menig bever denken. Uitstekende vraag.

Welnu, eerst kopte Kjel de 1-1 binnen op een mooi aangeven van Stijn. “Een kopgoal mag niet vallen in de zaal!”, bulderde een vroegere trainer wel eens. Zet het diens onwetendheid niet in de verf dan wel de puike makelij van het doelpunt. Vervolgens snoepte Larry, als volleerd ambetant aanvallerke, de bal af van de laatste verdediger van Real en maakte er beheerst 2-1 van. Ook werkte Stijn een zelf opgezette aanval secuur af na een knappe pas van Kjel. Larry en Kjel deden voor de pauze elk nog één duitje bij in het zakje. De Koninklijke kon nog milderen tot 5-2 na drie keer het ons welgezinde doelhout geviseerd te hebben. Dit was ook de ruststand.

Bij het begin van de tweede helft gingen we op het collectieve gaspedaal staan en we liepen verder uit tot 8-2. De punten binnen, het sein om onze supporters een beetje te verwennen. Het uitverkoren drietal kreeg hierop prompt een paar mooie combinaties voorgeschoteld. Kjel en Jemme, niet vies van een technisch hoogstandje, lieten zich niet onbetuigd. De Jemme etaleerde enkele ontzagwekkende dribbels, waarbij hij er een hilarische erezaak van maakt elke tegenspeler te passeren vooraleer de bal vakkundig in een hoek naar keuze te prikken. Kessel-Lo scoorde ook nog twee keer. Nadat de doelman van Real geveld was door een botsing, besloot de lichtjes naar de andere partij overhellende scheidsrechter er een einde aan te maken. Drastisch. Eindstand 12-4.

Nog een laatste punt, namelijk de lichtpunten: de drie punten, de vier doelpunten van Kjel en het punt dat de Jemme volledig hersteld lijkt na twee maanden leed (liesblessure & huwelijksreis).

Dat bleek enkel uren later nogmaals toen Jemme en Kimi een spurtwedstrijdje hielden in de Rijschool met de Makke in de glansrol van starter.De ploeg: Koen, Pieter, Stijn (1), Sam, Jemme (2), Kjel (4) en Larry (5)