nieuws

VERSLAG: De Weerelt - 't Fenomeen (12-1)

Na de fictieve winterstop waarin we de top van de lzv-cup partij gaven (tegen Espérance Leuven werd het 11-3 en enkele dagen later tegen Bitox 9-7) moesten we terug aan de competitieve bak.

’t Fenomeen kwam op bezoek in de Rijschoolstraat en dit geheel aangekondigd. Attent. Na enkele seconden stond de 1-0 al op het bord. Na gewiekst storend werk van Larry dook Jemme op gelijkaardige slinkse wijze doch moederziel alleen op voor het doel. Hij werkte beheerst af door zijn zeer flatterende witte schoeisel tegen het leer te drukken.

Enkele minuten later na een paar mooie acties werd het 3-0. Inderdaad, dit betreft de score uit de heenwedstrijd. Het scoren verliep ditmaal echter heel wat vlotter, hoewel er bij wijlen uitstekend keeperswerk nodig was om een grotere blamage te voorkomen. Ik denk hierbij aan een tot tweemaal toe puik geweerde strafschop en een tot driemaal toe kordaat gestopte vrije trap. Bizarre taferelen, wat de Holsbeekse ploeg ietwat naar de chagrijnige kant deed overhellen. De kleine rakker uit de Fenomeen-rangen, op blauwe maandagen misschien benoemd als spits, leek mij hiervan bij wijlen een verpersoonlijking.

We hadden de wedstrijd volledig onder controle en liepen vlot verder uit tot 8-0 wat ook de ruststand was.

De tweede helft was er een van overbodige aard. Wij maakten er nog vier en zij nog eentje. Dit eentje kwam er door een naar eigen zeggen bewust lui verdedigen van de wel zeer flamboyante verdediger Sam. Veel meer valt er eigenlijk niet over deze wedstrijd te vertellen, behalve het feit dat Piekesik nog op de blessurelijst verscheen omwille van een nier-, hiel- of liesontsteking. De aimabele man is er zelf nog niet uit.


De ploeg: Koen, Bart (2), Jemme (1), Kjel (3), Pieter, Sam (3), Stijn en Larry (3)