nieuws

VERSLAG: Fenomeen - De Weerelt (0-3)

Binnen 3 uur kies ik samen met mijn bevallige vrouw huwelijksreisgewijs het beverpad richting Hawaii. In afwachting nog snel even een woordje uitleg over onze jongste wedstrijd tegen het Fenomeen.

De vermoeidheid noopt mij ditmaal niet nodeloos uit te wijden over details als daar zijn het tijdelijk ontbreken van douchegelegenheidheid in de Sportschuur, de gemiddelde lengte van de tegenstander die toch vrij opmerkelijk was tenzij in aboriginalmiddens of het statement van Pieter dat hij in familiekring bekend staat als zijnde telefonisch bereikbaar.

Na 2 zeges in evenveel wedstrijden waren we naar Wilsele afgezakt met als instelling het behalen van niet minder dan 3 punten. Deze klus wisten we zonder al te veel moeite te klaren al kenden we halfweg de 2de helft een moeilijk moment. Bij een 0-2 stand werd een borstcontrole van Stijn buiten de strafschopzone door de enthousiast thuisfluitende scheidsrechter beschouwd als zijnde een hensbal ofte handsball erbinnen. Gelukkiglijk werd de strafschop puik geweerd door onze topkeeper Koene. Geen weinig later omspeelde Larry de doelman en legde hij meteen de 0-3 eindstand vast. Verder onthouden we dat we op verdedigend vlak een quasi perfecte match speelden. Ik denk niet dat Fenomeen meer dan 5 kansen wist af te dwingen in de hele wedstrijd. Bij de Weerelt aan kansen geen gebrek doch daar wrong woensdag het schoentje. Zonder overdrijven werden er minstens 30 bijeen gevoetbald waarvan er dus slechts 10% werd verzilverd. Dit belabberde percentage vond zijn oorsprong niet zozeer in de gebrekkige afwerking van onzentwege dan wel in het uitmuntende keeperswerk van hun gelegenheidsdoelman, dewelke met opzienbarend kunst-en vliegwerk zijn ploeg voor een blamage wist te behoeden. Ook het doelhout speelde ons weer enkele malen parten en dan hoeft het uiteraard niet gezegd dat Kjel de schutter van dienst was. Als ik me niet vergis viseerde onze aanwinst op 3 matchen reeds 7 keer het kader.

Ik meen toch te mogen besluiten dat we alweer een collectief sterke prestatie leverden met tomeloze inzet als voornaamste wapen en toch maar mooi de nul gehouden. Benieuwd hoe we het aanstaande drieluik (telkenmale op verplaatsing) gaan verteren. Bij gelegenheid zal ik de komende weken tussen cocktail en pint dit forum frequenteren op zoek naar matchverslagen van deze wedstrijden.

De ploeg nog: Koene, Stijn, Pieter, Ferre, Kjel, Jemme (2), Larry (1)

Schol!

Jemme