nieuws

VERSLAG: De Weerelt - Flauto Razzo (8-8)

Goededag beste vrienden,

Na 3 jaar competitie beginnen er toch al bepaalde patronen boven water te komen betreffende de resultaten van ons aller ZVC De Weerelt. Zo zullen insiders zonder dralen bevestigen dat als er een gouden zaak kan gedaan worden, de kans zeer reëel is dat De Weerelt het laat afweten. Met in het achterhoofd de nederlaag van onze hardnekkige achtervolgers Jump Rooi tegen Spartak Splendor, waren we dan ook allesbehalve gerust in onze thuiswedstrijd tegen Flauto-Razzo. Dit gevoel nam alleen maar toe als kort voor de match Pieter verstek gaf wegens ziekte. Daarbij kwam dan nog het geval Stijn. Onze klasseverdediger had er een zelfs naar zijn normen bijzonder zwaar weekend opzitten hetgeen letterlijk en figuurlijk zijn sporen had nagelaten oa op zijn gezicht, zijn knie en zijn ribben. Gelukkig wisten we hem nog te overtuigen toch maar zijn kabas mee te pakken waardoor hij in de loop van de eerste helft zijn opwachting maakte.

Aldus begonnen we enigszins gehavend aan de partij. Desalniettemin kwamen we in de 1ste minuut al op voorsprong na succesvol stoorwerk, geniepig afgerond door wie anders dan Larry. Onze vreugde was echter van korte duur aangezien Flauto-Razzo er in een sigaret tijd 1-3 van maakte. (Nina was na de 1-0 in de gauwte buiten een sigaretteke gaan roken en bij haar rentree stond het dus al 1-3…). Even waren we volledig het noorden kwijt maar de aantrede van Stijn gaf ons nieuwe moed. Bart zorgde met een punter voor de aansluiting en daarna volgde de mooiste aanval van de wedstrijd: Bart speelde in op Kjel, Stijn spurtte intussen het lijntje af waar hij op maat werd aangespeeld en zijn perfecte voorzet werd door ondergetekende binnengelegd. Dit alles in één tijd. Niet veel later kwamen we via een fantastisch afstandsschot (van wie was het ook alweer?) op voorsprong en nog voor de rust legde Larry na een mooie individuele actie een 5-3 ruststand op het bord. Dankzij een uitstekend laatste kwartier een toch wel verdiende voorsprong.

Er wachtte ons helaas nog een desastreuze tweede helft waarin Flauto-Razzo de plak zou zwaaien. Voorin hadden ze 2 snelle en technisch vaardige spitsen lopen die Bart en vooral Sam voortdurend in grote moeilijkheden brachten. Onze Sam speelde een erg ongelukkige wedstrijd wat hij achteraf zelf bevestigde: “da was de slechtste match die ik ooit gespeeld heb!!!” en dat wil al wat zeggen :) (grapje he Sam). De tegentreffers bleven niet uit en na een tiental minuten stond het 5-5 en dan mochten we Koene nog dankbaar zijn dat het er niet meer waren. Via 2 flitsen van Larry en Kjel kwamen we ondanks alles toch weer 2 doelpunten voor maar dat bleek slechts ijdele hoop. Een merkwaardige vrije trap langs de muur in de korte hoek en een fase waarin ze uit een kansloze actie toch weten te scoren en de bordjes stonden weer gelijk. Met nog 3 minuten te spelen kregen we een stevig cadeau toen de bezoekende doelman flaterde op een schot van Larry: 8-7! De match rustig uittikken zou je dan denken maar insiders zouden alweer zonder dralen kunnen bevestigen dat als er iets is dat De Weerelt niet kan, het wel het rustig uittikken van een wedstrijd is. In de voorlaatste minuut veroveren we de bal en vliegen als bevers zonder staart met 3 man naar voor. Gevolg: balverlies en op de counter 2 tegen 1 en 8-8 in ons bakkes. In de laatste minuut kregen beide ploegen dan nog een kans maar het bleef bij zestien gelijk verdeelde doelpunten.

Ondanks dat we het in de laatste minuut weggeven, mogen we eigenlijk nog blij zijn met dit punt want als we heel eerlijk zijn, was Flauto-Razzo gewoon beter.

Het wordt nog een lange en moeilijke weg naar de begeerde promotie.

Voilà en nu ga ik pinten pakken!

Wees gegroet!

Jemme

De ploeg: Koene, Sam, Bart(1), Stijn, Kjel(1), Jemme(2), Larry(4)