nieuws

VERSLAG: Bekerparcours 2009-2010

Gisteren stond de halve finale van de beker op het programma. Nog nooit waren we zo ver geraakt in de bekercompetitie, aangezien de competitie steeds voorrang kreeg. Maar toen we voor het seizoenbegin de loting onder ogen kregen besloten we er dit jaar toch een doel van te maken. Onze drie grootste concurrenten prijkten namelijk aan de andere kant van het schema.Toch zijn onbekende tegenstanders uit de lagere klassen zeker niet te onderschatten:In de eerste ronde moesten we direct tegen een ploeg met heel wat talent en ambitie, namelijk het Fenomeen. Zij zouden uiteindelijk op een tweede plaats eindigen in tweede klasse en zodoende kruisen we volgend jaar opnieuw de degens maar dan in competitie.

Die dag waren ze dan ook hypergemotiveerd wat voor hun één van de matchen van het jaar zou moeten worden. Ze waren dan ook op een druilerige maandagavond om 22u met een fenomenale supportersschare naar de rijschool afgezakt.

We hadden het niet makkelijk die avond maar hielden wel controle over de wedstrijd. Twee late tegendoelpunten deed de hoop nog even opleven bij onze tegenstander maar enkele seconden later maakte de scheidsrechter een einde de wedstrijd. Wat voor furieuse taferelen zorgde bij enkele tegenstanders/supporters. De ontgoocheling was duidelijk merkbaar, maar De Weerelt dus een ronde verder!In ronde nummer twee stond een confrontatie op het programma met de Vega Tigers een ploeg die al enkele jaren in de onderste regionen van de vierde klasse vertoeft. Over deze wedstrijd kunnen we dan ook kort zijn. We kwamen 1-0 achter in ijskoude sporthal De Mol. Vervolgens scoorden we 21 keer en waren we geplaatst voor de derde ronde tegen FIDES de latere kampioen van vierde B.Alweer een gemotiveerde tegenstander dus en op dat moment nog steeds ongeslagen. We kwamen 2-0 achter maar knokten ons terug in de wedstrijd. We konden gaan rusten met een voorsprong maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. De Weerelt begon echter sterk aan het tweede bedrijf en liep verder uit. FIDES kon nog milderen maar De Weerelt geplaatst voor de kwartfinale.In de kwartfinale kwamen we weer uit tegen een later kampioen namelijk Vestimentair in Orde. Een hele goeie ploeg, gemotiveerd, nog ongeslagen en om 22u in Huldenberg. Dus alles was aanwezig voor een moeilijk avondje. Onze vrees kwam uit, onze tegenstanders speelden mooi combinatievoetbal een speelden tal van kansen bij elkaar. Echter het verschil zat die avond in de efficiëntie. We liepen uit tot 1-5, terwijl de kansenverhouding zelfs licht in hun voordeel was. Maar goed voetbal draait om doelpunten maken en daar waren wij die avond beter in.De halve finale dan; traditioneel net als de finale georganiseerd door het FROS na de afloop van de competitie. We zouden ons serieus moeten herpakken na een desastreus seizoenseinde. Na de match tegen de killerbeasts, de verdiende kampioen overigens, konden we immers geen match meer winnen. En van een zekere tweede/derde plaats gleden we nog af naar een vijfde plaats. De motivatie was de laatste twee maanden ver te zoeken geweest. Maar voor deze wedstrijd was er duidelijk wel terug de wil om te winnen aanwezig en voor het eerst in ons bestaan de bekerfinale te bereiken.

Spartak Splendor was onze tegenstander, een ultradefensieve ploeg die we ook al jaren kennen. Zij zijn een degelijke middenmoter in de eerste klasse. We waren dus zeker favoriet maar Spartak is een ploeg die het elke tegenstander moeilijk kan maken. Het spelbeeld was voorspelbaar, De Weerelt 80% balbezit en Spartak met vijf achter de bal. We waren gevaarlijk met enkele afstandschoten, maar uitgespeelde kansen kregen we niet. Op een zeldzame counter was de beste kans zelfs nog voor hun, maar de bal ging naast. Rusten dus met een 0-0. Maar we waren zeker niet ontevreden, de belegering zou wel eens tot een doelpuntje leiden. Onze tegenstanders begonnen enkele foutjes te maken, genadeloos afgestraft door een collectief sterk De Weerelt. We liepen uit tot 0-5,Spartak kon de eer nog redden, eindstand 1-5.


Een verdiende zege voor een sterk De Weerelt en dus staan we zaterdag voor het eerst in de finale. Tegenstanders zijn onze eeuwige rivalen, namelijk De Boerekes uit Betekom. Reeds 12 keer kruisten we de degens waarvan 4x winst, 4x verlies en 4x gelijk. Het belooft dus een spannend matchke te worden.We kunnen elke supporter gebruiken dus wie tijd en zin heeft, wees welgekomen.