nieuws

VERSLAG: Ed Syob-De Weerelt (2-4)

In de derde ronde van de beker moesten we aantreden tegen de leider uit derde klasse B. Zij bewezen in de vorige ronde al dat ze het ook een ploeg uit eerste kunnen uitschakelen, de tegenstand was dus zeker niet te onderschatten.

Bij De Weerelt volgende opstelling: Benki, Sam, Pieter (1), Ben (1), Bart (1), Bastiaan (1). Bij De Weerelt ook nog altijd geen Larry, geblesseerd en als DLG op de bank. De openingsminuten waren voor de ons: de mooie aanvalspatronen volgden elkaar in sneltempo op en keeper Smets ranselde enkele goede schoten uit zijn goal. De scherpte ontbrak wat bij de thuisploeg in de aanvangsfase want na een nieuwe inspeelpas kon Pieter de 0-1 al snel tegen de netten schieten. Een droomscenario waar Ed Syob even van moest herstellen. Dit gebeurde echter vrij snel, eerst kreeg Smets een uitstekende mogelijkheid op de 1-1, maar even later was het Kenny die met een knap schot van ver de 1-1 in de verste hoek schoot.
De match ging nu vrij goed over en weer: Piet kreeg op pas van Kenny een prima mogelijkheid op de 2-1, maar Benki pareerde de bal. Aan de overzijde moest ook Smets alles uit de kast halen op een poging van zeer dichtbij(al dan niet met de hand meegenomen). De duels werden steeds pittiger en Ed Syob raakte geïrriteerd . Wat later nog tot een paar kaarten zou leiden.
1-1 was de ruststand.
De aanvangsfase van de 2de helft was quasi een copie van die van de eerste: opnieuw ging De Weerelt furieus van start, ook deze keer hield Smets ons aanvankelijk recht. Toch was het daarna even al Ed Syob wat de klok sloeg. Kenny, Piet en Smets kregen een paar goede kansen, maar beide keepers stonden op zeer hoog niveau te pakken, zodat het lange tijd 1-1 bleef. De duels bleven op het scherp van de snee en het was duidelijk dat geen van beide ploegen wou verliezen. Bij één van deze fouten kreeg Piet een eerste gele kaart.
Op goed 10 minuten van het einde leek de beslissing te vallen. De Weerelt in de aanval, eerst een loeier tegen de paal van Bart, de balrecuperatie en met een onwaarschijnlijke scrimmage week de bal via 3 benen af tot in de goal en via Bart 1-2. Nog 6 minuten te spelen dan, Bastiaan doet een sliding in het strafschopgebied: penalty en de uitgelezen mogelijkheid om penaltys af te dwingen voor Ed Syob. Kenny neemt plaats vanachter de cirkel en... 2-2.

Maar even later balrecuperatie door Bart op het middenveld en Bastiaan maakt er op een knappe manier 2-3 van. Een fout van Ed Syob en de daaropvolgende 2-4 van Ben op een vrije schop was er nog één voor de statistieken. De 2de gele kaart voor een thuisspeler en bijhorend rood niet. Al bij al toch een verdiende overwinning, al had het zeker ook de andere kant op kunnen gaan!