nieuws

VERSLAG: De Weerelt-Psycho Chickens (11-7)

De Weerelt dient Psycho Chickens na twee jaar de eerste nederlaag toe. De heenmatch in gedachten waar we door provocatie en intimidatie uiteindelijk met 6-5 verloren, was het geloof in onze kansen zeker aanwezig. Al zou het deze match weer dezelfde kant opgaan met enkele gefrusteerde kippen. Die duidelijk last hebben van een chronische vorm van dolle vogelziekte en de symptomen treden vooral op al ze aan het verliezen zijn. Zo geschiedde het dus. De Weerelt heeft duidelijk het beste van het spel en na tien minuten staat het 3-0 voor ons. Maar De Weerelt zou De Weerelt niet zijn en als het de tegenstander niet terug in de match liet komen. Psycho Chickens kon 2x scoren en de rust bij de tegenstander was voor even teruggekeerd.
Maar toen was het hek van de dam een minuut later scoren wij een doelpunt, waar een bal al dan niet achter de lijn was geweest. De scheidsrechter liet doorspelen 4-2. En de Chickens razend op de scheids. Hij kreeg het één verwijt na het ander naar zijn hoofd geslingerd. Ondertussen kreeg Larry de bal tegen hem gekeilt, een kopstoot en een elleboogstoot van het nummer 9 Bouzanih. De scheids die rustig verder uitgemaakt werd deed niets en floot de wedstrijd terug op gang. Nog geen minuut later 5-2 en 6-2 na een snelle corner en knap schot van Ben. Ongelukkig maakte Fabert, die trouwens een keer of 5 scoorde, na een geharrewar nog 6-3. Dat was ook de ruststand.
Na de rust werd het via een afgeweken vrij trap 6-4, maar De Weerelt beet van zich af. Zo werd het na een paar mooie aanvallen 7-4 en 8-4. Alweer en comfortabele voorsprong. Maar de chickens kwamen nog terug tot 8-7, na alweer enkele knullige doelpunten. Toen hadden we het eigenlijk voor het eerst even moeilijk, maar we konden er dan tocht uiteindelijk 9-7 van maken. Waarop het potje van enkele chickens definitief overkookte en Bouzanih uiteindelijk met rood na 45’ mocht gaan douchen.
Het enige smetje zijn twee gele kaarten die wij nog kregen op het einde van de wedstrijd. Onze eerste dit seizoen en die we volledig aan onze tegenstander te danken hebben en aan de scheids die op het einde helemaal de pedalen kwijt was.
Maar dit enkel aan zichzelf te danken heeft, als hij van in het begin consequent is loopt het nooit uit de hand. Ik heb nog nooit een arbiter gezien die zoveel verwijten krijgt zonder dat hij zelf maar een gele kaart trekt.

Oh ja, op het einde met 5 tegen 4 maakten we nog 10-7 en 11-7.
Jammer van de kaarten en van het verbale en non- verbale aggressieve gedrag van enkele tegenstanders.
Het belangrijkste is toch dat we als eerste ploeg dit jaar de Chickens zonder 3 punten naar huis sturen!!

De ploeg: Koen, Wouter(3) , Sam(1) , Pieter, Bart(1), Ben(3) , Larry(3)