nieuws

VERSLAG: De Weerelt - Jump Rooi (4-5)

Goededag!

Aangezien zonet het verslag van de match tegen Real Kessel-Lo op de site is verschenen, is er geen ontkomen meer aan. Met fikse tegenzin zal ik hier alsnog enkele woorden dienen vuil te maken aan de wedstrijd tegen Jump Rooi. Iets schrijven over een in de laatste minuut verloren wedstrijd is natuurlijk niet de meest prettige bezigheid.

Van Jump Rooi wisten we dat ze vorig seizoen kampioen zijn geworden in de andere reeks met zo maar eventjes 82 op 84 punten. Ondanks het feit dat ze hun vorige wedstrijd met de billen bloot gingen tegen de Boerekes (0-9), vielen ze dus allerminst te onderschatten. Bij de Weerelt slechts 1 afwezige doch niet de minste, namelijk onze ervaren rustbrenger Bart Verheyden.

Zoals steeds ging de Weerelt van sta(a)rt gelijk nen bever met een snelle 1-0 via Larry als resultaat. We speelden een goed eerste kwartier, voetbalden enkele kansen bijeen maar wisten helaas niet te scoren. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Jump Rooi echter meer en meer in de wedstrijd. Mits een rustige, zorgvuldige opbouw en veelvuldige positiewissels brachten ze ons regelmatig in de problemen. De gelijkmaker bleef vooralsnog uit (mede dankzij de paal) en het was de Weerelt die via een prachtige tegenaanval, subliem afgerond door Sam, op een 2-0 voorsprong kwam. Vreemd genoeg waren de bezoekers allerminst aangeslagen en ze bleven rustig tikken tot ze het gaatje vonden waarna ze gelukkig steevast op de paal besloten. Op slag van rust viel het tegendoelpunt dan toch na duur balverlies in de verdediging.

De tweede helft beloofde moeilijk te worden, zeker toen Jump Rooi al snel gelijkstelde. Het zag er niet goed uit en ons spelpeil ging er niet bepaald op vooruit maar toch kwamen we terug op voorsprong via een vrije trap van Stijn. Toen Kjel er even later 4-2 van maakte, leek de overwinning in de maak. Onderwijl bleef Jump Rooi vrolijk tegen de paal schieten, maar liefst 6 keer in de hele wedstrijd.
Met nog 8 minuten op de klok besloten de bezoekers hun keeper op te offeren voor een extra veldspeler. In tegenstelling tot de White Stars leverde deze tactische ingreep wel resultaat. Jump Rooi bleef nog steeds rustig tikken. Wat een verschil eigenlijk met de Weerelt die zelfs bij een 4-2 voorsprong bleven voetballen als bevers zonder staart: veel te overhaast en veel te aanvallend ipv de wedstrijd rustig uit te spelen. De afwezigheid van Bart liet zich in die slotfase erg gevoelen, zeker toen de aansluitingstreffer en even later de 4-4 op het bord kwam te staan. We konden echter zeker vrede nemen met een gelijkspel maar dat was buiten Jump Rooi gerekend. In de allerlaatste minuut kregen ze een vrije trap die staalhard richting tweede paal werd gejaagd waar iemand compleet ongedekt de bal al dan niet bewust in doel devieerde, 4-5 en boeken toe. Grote vreugde bij de bezoekers die met al hun jolijt het mes nog eens omdraaiden maar het dient gezegd, ze hebben de overwinning zeker niet gestolen.

De ploeg: Koene, Sam(1), Stijn(1), Pieter, Jemme, Kjel(1), Larry(1)

Wees gegroet!

Jemme