nieuws

VERSLAG: De Weerelt - White Stars (6 - 2)

Ne goeiendag!

Een matchke tegen de White Stars is altijd een belevenis op zich, tenminste als ze komen opdagen. De vorige 2 confrontaties stuurden ze immers hun kat en dit zelfs zonder verwittiging doch deze keer tekenden ze present in de Rijschooltempel. In vergelijking met de laatste match (ergens in 2007) hadden de Sterren een stevige facelift ondergaan, figuurlijk welteverstaan al weet je natuurlijk nooit bij de White Stars. Ook de rest van de crew was van de partij met hun hilarische afgevaardigde op kop en in diens schaduw een klein dozijn spelersvrouwen. Alle ingrediŽnten waren dus aanwezig voor een nieuwe geweldige show van de sterrencast. Zelfs Nina had zich een ticketje in voorverkoop aangeschaft en was afgezakt vanuit het verre Antwerpen. Diegenen die niet voor de voetbal kwamen, kregen echter geen waar voor hun geld. Op extra-sportief vlak bleef het immers zeer rustig.
Al had Bart wel voor wat commotie gezorgd door zich van uur te vergissen en als er dat iemand niet mag overkomen, is het natuurlijk de man met de bloeskes. Maar het is hem vergeven, het was trouwens nog maar onze 9de thuismatch om 20u en alle begin is moeilijk.
Onze superkeeper Koen was \'s morgens geland vanuit Chicago en dat maakte dat we bij afwezigheid van Carl, Ben en Wouter nog eens over de klassieke Weereltploeg konden beschikken. Alleen ik kon helaas niet meedoen daar mijn grote teen, na een stevige stamp vrijdag, had besloten om in een GayBa-supporter te veranderen en dat kan uiteraard niet ongestraft. Vandaar de helse pijnscheuten die voetballen onmogelijk maakte.

De wedstrijd nu. De Weerelt begon weer furieus aan de partij, of wat had je gedacht, en dat leverde al snel het openingsdoelpunt op toen de bezoekende defensie werd opgerold en Larry simpel kon binnenleggen op aangeven van Bas. Niet veel later een quasi identiek doelpunt waarbij de rollen van aangever en afwerker werden omgewisseld. Eens van de schrik bekomen, kwamen de White Stars beter in de match en volgden er ook kansen doch de minst gepasseerde doelman van de reeks had zijn vak duidelijk niet verleerd in de States. Desalniettemin volgde de aansluitingstreffer toen een goed gevolgde bezoeker de bal maar binnen te leggen had. De Weerelt liet dit niet aan het hart komen en vrij snel maakte Kjel er 3-1 van. De rest van de eerste helft ging gelijk op met nog enkele kansjes alsook een doelpunt aan beide zijden. Een 4-2 ruststand dus al had Larry op het einde nog wel op onbegrijpelijke wijze gemist voor een leeg doel.
In de 2de helft misten de White Stars gelukkig voor ons op analoge wijze al viseerde hun gevaarlijkste man nog wel de paal. Afgezien van deze huizenhoge kans kwamen de bezoekers echter nauwelijks nog in het stuk voor. De Weerelt speelde een erg sterke 2de helft en wie anders dan Larry zorgde voor de 6-2 eindstand.
Naar onze bescheiden mening gaan de White Stars nog wel punten genoeg pakken om het behoud te verzekeren. De nieuwe lichting bleek een betere lichting dan de vorige.

De Weerelt blijft verbazen, alleen erg frustrerend dat die verdomde kiekes zo mogelijk nog minder punten laten liggen. Wel spijtig dat Partizan ons 2 punten afneemt (volledig verdiend overigens) en dan forfait geeft tegen de Psycho Chickens. Maar we blijven er alles aan doen om ze het vuur aan de schenen te leggen!

Van de 3de helft onthouden we vooral de door Makke meesterlijk klaargemaakte croques: \"Gelak op de foto he!!!\", den Bas zijn hoop op plezier bij thuiskomst: \"tis vakantie en tis nog redelijk vroeg dus dat moet lukken!\" alsook de Larry zijn onbeantwoorde overtuigingspogingen om nog mee te gaan zuipen int stad, behalve door de Makke dan...

Groeten!

Jemme

De ploeg: Koen, Sam, Pieter, Bart, Kjel (1), Bas (2), Larry (3)